Sanitair en verwarming: Tips!

Hoe ontlucht ik mijn radiatoren? Wat is een warmtepomp? Het zijn vragen die veel mensen zich wel eens stellen. Gellinck geeft u graag wat tips.

Welke premies krijg ik bij renovatie?

Via de Vlaamse overheid geniet u mogelijk van een premie voor de werken aan uw woning. Deze vallen onder de algehele noemer van de verbeteringspremies.

Neem ook een kijkje op:

 

Hoe ontlucht ik mijn radiatoren ?

Het beste moment om te ontluchten is voor het stookseizoen. Dan staat alles al even stil en kan alle lucht naar het hoogste punt gaan. Zorg dat het systeem afstaat bij ontluchten. Daarna zet je de thermostaat op de laagste stand en trek je de stekker van de installatie uit. Het systeem staat nu onder druk, maar het water wordt niet meer rondgepompt.

De radiatoren ontlucht je vervolgens met een speciaal CV-sleuteltje. Je draait de ontluchter een klein beetje open (kwartdraai) en je zal merken dat er lucht of water ontsnapt. Indien er lucht ontsnapt laat je deze eruit totdat er water uitkomt. Vanaf dat er water uitkomt, draait je deze terug dicht.

Eénmaal geen lucht meer vrijkomt en het sissende geluid stopte, draai je de ontluchter opnieuw dicht. Door het verlies van water dien je terug water toe te voegen aan het systeem om de installatie weer onder druk te plaatsen.

Begin altijd met de radiatoren op de onderste verdieping en werk zo toe naar de radiatoren op de bovenste verdieping.

Tip: Voorzie een (klein) potje en een doekje om dit water op te vangen. Een emmer is doorgaans geen optie. Deze is te dik qua materiaal.

 

Waarom radiatoren ontluchten en wanneer ?

Lucht in de radiatoren kan ervoor zorgen dat die weinig of geen warmte meer afgeven. Vaak is een borrelend geluid in de radiator ook een signaal dat je best eens ontlucht. Bovendien kan de aanwezige lucht roestvorming in de hand werken.

Heeft u radiatoren die naar uw mening minder goed werken, dan is ontluchten een eerste stap.

Gellinck, ZELFBOUW MET ADVIES!

Bij Gellinck BVBA krijg je echt professioneel advies. Dit ook voor zelfbouw. Had je het liefst zelf aan de slag gegaan, maar weet je niet goed hoe hier aan te beginnen? Ook hier kan Gellinck BVBA je bijstaan. 

Je krijgt niet enkel hoogwaardige materialen, maar ook nog het deskundig advies erbij.

 

contacteer ons

Vragen of opmerkingen?

Adres

Raveschootsveldstraat 33, 8750 Zwevezele (Wingene)