Een goede ventilatie van uw woning is belangrijk voor het algemene leefcomfort van uw gezin. De huidige isolatietechnieken beperken in grote mate warmteverlies, wat uw energiekosten beperkt. Er moet daardoor echter ook meer verse lucht aangevoerd worden en vervuilde of vochtige lucht afgevoerd worden.

De ventilatie-eisen zijn bovendien wettelijk vastgelegd. Daarbij bestaan 4 categorieën of soorten ventilatie.

  • Natuurlijke aanvoer en afvoer van lucht
  • Mechanische luchtaanvoer en natuurlijke luchtafvoer
  • Natuurlijke luchtaanvoer en mechanische luchtafvoer
  • Mechanische luchtaanvoer en mechanische luchtafvoer

Natuurlijke luchtaanvoer of –afvoer gebeurt zonder mechanische systemen. Aan- of afvoer via roosters is een voorbeeld hiervan. Mechanische luchtaanvoer of –afvoer verloopt wel via een motor die gecontroleerd zorgt voor aan- of afvoer.

Systeem A is vanzelfsprekend het goedkoopst, systeem D het duurst wat plaatsing betreft. Echter, systeem D, ook wel balansventilatie genoemd, laat koude aanvoerlucht opwarmen door de warme lucht die het systeem afvoert. Dit zorgt op zijn beurt dan weer voor een beperking van het energieverlies van uw woning.

Wat met de ventilatie in úw woning?

Gellinck BVBA geeft u graag alle nodige informatie bij de juiste keuze en plaatsing van uw ventilatiesysteem. Wij zorgen voor de juiste plaatsing van de ventilatiekanalen en de motor. Zodat u aan alle nodige eisen voldoet, maar ook zorgeloos in een gezonde leefomgeving vertoeft.

Kijk ook naar de premies die bestaan voor isolatie- en ventilatie-inspanningen.

Ventilatiepremie

De wettelijke eisen omtrent ventilatie vindt u o.a. hier.

contacteer ons

Vragen of opmerkingen?

Adres

Raveschootsveldstraat 33, 8750 Zwevezele (Wingene)