Juiste stooktoestel
voor een aangename
warmte

U wil een aangename warmte in huis, met een temperatuur die voor u en uw gezinsleden aangenaam aanvoelt. U wil een betrouwbaar systeem dat snel naar die temperatuur toewerkt als u de besturing daartoe beveelt.

Gellinck BVBA helpt u bij elke stap om die wens te realiseren.

 

Stooktoestel kiezen, Gellinck BVBA adviseert

 

 

Een eerste stap is de keuze van de warmtebron. Kiest u beter een condensatieketel of een warmtepomp? Gaat u voor gas of mazout?

Gellinck BVBA maakt u wegwijs in de keuze voor een efficiënt systeem. We berekenen het nodige vermogen en adviseren we u bij de keuze van de meest aangewezen warmtebron. Uw stooktoestel, leidingen en verwarmingstoestellen worden met de grootste zorg geplaatst. We zorgen dat het geheel perfect doet wat het moet doen, namelijk zorgen voor een aangename temperatuur. Met oog voor afwerking, met een eenvoudige bediening. Dit alles rekening houdend met uw verwachtingen en budget. In alle openheid.

Voor iedereen en elke situatie bestaat er een oplossing wat centrale verwarming betreft. De keuze is groot. Wij installeren uw:

  • condensatie gaswandketel of traditionele gaswandketel (Altag – Vaillant)

  • condensatie mazoutketel of traditionele mazoutketel (Buderus – Rotex)

  • Warmtepomp (Mastertherm – CTC)

Hiernaast doet Gellinck BVBA ook onderhoud en herstellingen van andere merken!

Door een Europese richtlijn mag u in bepaalde gevallen enkel nog een condensatieketel installeren.

Het hogere rendement ten opzichte van een traditionele verwarmingsketel is een groot voordeel. Een condensatieketel haalt alle warmte uit de rookgassen tot deze condenseren en dus geen nuttige warmte meer bevatten. Hierdoor gaat er niks van bruikbare warmte verloren. Dat maakt dus een verschil in uw verbruikskosten.

Lucht-water warmtepomp

Deze gaat de warmte uit de buitenlucht halen en afleveren aan een systeem op basis van water zoals vloerverwarming. Een warmtepompboiler is een lucht-water warmtepomp die uitsluitend warm water voorziet aan uw sanitaire installatie.

Lucht-lucht warmtepomp

Deze gaat warmte aan de buitenlucht onttrekken en geeft deze af aan een systeem op lucht, zoals een airco. Dit systeem wordt minder toegepast.

Bodem-water warmtepomp

Die via bodemwarmtewisselaars warmte onttrekt aan de bodem en ook aflevert aan een systeem op basis van water. Deze werkt ook omgekeerd, in de zomer kan koelte uit de bodem gehaald worden om uw huis af te koelen. De warmte van de bodem wordt gewonnen via de circulatie van een vorstvrij middel in een buizensysteem in de aardbodem.

contacteer ons

Vragen of opmerkingen?

Adres

Raveschootsveldstraat 33, 8750 Zwevezele (Wingene)